Kirándulás

Veresegyházi-tavak

Ezúttal a veresegyházi tavakat szemeltük ki, hogy itt teszünk egy kisebb, előreláthatólag 5 km-es sétát. A veresegyházi medveotthont nagyon szeretjük és korábban már be is számoltunk róla, hogy kutyussal is érdemes ellátogatni ide, azonban Veresegyháza nem csak erről híres.

A Veresegyházi-tavak három tóból áll: Malom-tó, Ivacsi-tó és Pamut-tó. Ezek között van, amelyiken strandolhatunk nyáron, de leginkább a horgászok uralják a terepet. Emellett a tavakat körbe is lehet sétálni és gyönyörködni a természetben.

A legideálisabb kiindulópont a strand parkolója, ahonnan pár lépésre, egy kis hídon keresztül, már mehetünk is a nem túl hosszú sétára. Ami mindenképpen negatívuma a „tanösvénynek”, hogy nem lehet szabadon engedni a kutyust, végig csak pórázon vezetve lehet menni. Ez főként a horgászok, de a rengeteg ember miatt is így van. Ami biztos, hogy hétvége lévén, rengetegen voltak. Szinte minden horgászhely foglalt volt, illetve sokan sétáltak csak úgy a tavak körül is.

Az interneten rákeresve azt találjuk, hogy ez egy tanösvény, azonban a valóságban ne számítsunk erre, mivel mi egy jelzést/táblát sem találtunk, és sajnos a tanösvényhez tartozó füzetkét se sikerült letölteni. Azért ne búsuljunk, jobb is teljesen beleolvadni a természetbe, és a szemfülesek megfigyelhetik a halakat, vagy a tőkés récéket a kicsinyeikkel együtt.

Mindenestre egy kellemes, kb. két órás időtöltésre számíthatunk, és ha szerencsénk van, akkor egy üres stégen megpihenhetünk és élvezhetjük a tó finom illatát és a meleg napsütést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.