Kirándulás

Velencei-tó, Sukoró

Hazánk harmadik legnagyobb tavához kutyával is érdemes ellátogatni. A legnagyobb előnye, hogy Budapesthez közel, jó esetben már 1 óra autóút után élvezhetjük a természetet, emellett pedig a tó körül számos kirándulási lehetőség akad, ráadásul nincsenek nagy szintkülönbségek sem. Még egy pozitívuma, hogy nyáron kutyás strand is üzemel Velencén, mégpedig a Drótszamár kempingben kutyusunkkal együtt is csobbanhatunk.

A Velencei-tó akár fél-egynapos kirándulásra tökéletes. Mi ezúttal a tó északi partján található Sukorót szemeltük ki, ahonnan egy jó 10 km-es körtúrát terveztünk.

Önmagában Sukoró települése is megéri, hogy ellátogassunk ide, hiszen egy takaros, rendezett kis várost ismerhetünk meg benne, ráadásul az itt található református templom, ami egyben a túra kiinduló pontja is, a pákozdi csata előtti haditanács színhelye volt, aminek természetesen emléktáblát is állítottak. Ez a városka főutcáján található, ahonnan egy kicsit visszafele sétálva, gyönyörű kilátás nyílik a tóra.

Amire mindenképpen érdemes ügyelni, hogy a jelzések eléggé kaotikusak. Mi az elején teljesen eltévedtünk, ezért kezdetben elég sokat bolyongtunk az utcákon, ami nem volt olyan kellemes élmény. Ezt követően véletlenül találtunk egy kis utat az Angelika-forráshoz jelzéssel, és onnantól kezdve már az erdőben, kis ösvényen haladtunk tovább. Mivel már az elején elkavarodtunk, ezért sajnos nem tudtuk rendesen beazonosítani a helyeket, amiket az előzetesen kinézett körséta során említettek, ezért is ajánljuk, hogy mindenképpen legyen nálunk térkép vagy telefon!

Tehát mi leginkább az érzékeinkre és a telefon GPS-ére hallgatva haladtunk tovább és tettük meg ezt a kirándulást, ami így is, közel négy órát vett igénybe, de remek volt. Nem voltak sokan a környéken, Zserbóka szabadon szaladgálhatott és együtt élvezhettük a természet csendjét. Azért azoknak a kutyusok, akik hajlamosak a vadak után szaladni, érdemes pórázt akasztani a nyakukba, mert sok helyen láttunk pl. vaddisznó nyomokat.

Mindent összevetve, egy nagyon kellemes napunk volt, és biztosan visszalátogatunk még hamarosan a Velencei-tóhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.