Kirándulás

Hűvösvölgy kutyával

Budapest talán legismertebb kirándulóhelye a II. kerületben található Hűvösvölgy. Aki egy könnyed, nem túl messzi kirándulásra vágyik a friss levegőn, annak kiváló választás. Nem csupán családosok számára, de kutyával is ideális célpont, amennyiben egy kis futkározásra, vagy sétára vágyunk.

Mi a Nagyrét felől szoktuk megközelíteni a helyet, ahol rögtön egy hatalmasat lehet futkározi, játszani. A rét körül betonozott út vezet, ahol gyakran futók is megfordulnak. Korábban, amikor itt jártunk céllövölde is volt a rét egyik végében, de sajnos ezt úgy látszik, hogy felszámolták és helyette egy kis lakókocsiból kínálnak frissítőket a járókelőknek.

zserboka-huvosvolgy

A rétről indulva egy tanösvény veszi kezdetét, amelyet akár kerekesszékkel is be lehet járni. A hűvösvölgyi állomás felé haladva az erdőgazdálkodási módszereket ismerhetik meg a látogatók információs táblák segítségével. Több kis ösvényen barangolhatjuk be a területet. Rövidebb sétára és kirándulásra kiválóan alkalmas. Útközben több helyen padokat, asztalokat találunk, ahol megpihenhetünk és piknikezhetünk egy jót.

zserboka-kopar-taj

Amennyiben még tovább szeretnénk menni, érdemes az Árpád-kilátóhoz ellátogatni. Egy kb. 4 km-es sétára kell számítani, a szintkülönbség csupán 160 méter, így babakocsival és kerekesszékkel is könnyen teljesíthető. Hűvösvölgyből a bicikliúton kell elindulni, majd a zöld jelzést követve érhetjük el a kilátót, ahonnan csodás látvány tárul elénk a budai hegyekre és a kanyargós Dunára.

Végül, de nem utolsó sorban arra azért készüljünk fel, hogy ez egy ismert kirándulóhely, így hétvégén, ünnepnapokon sokan megfordulnak itt. Ügyelni kell a biciklisekre és a gyerekekre, ezért bizonyos szakaszon a kutyust mindenképpen pórázon kell vezetni. Kora tavasz lévén az erdő még nem vette fel teljesen az új ruházatát, de sok helyen már friss növényekbe botlunk, amelyekre ügyeljünk!

Még több kirándulóhelyről szeretnél olvasni? Erre tessék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.