Hírek és érdekességek

A legnépszerűbb kutyafajták országonként

Mi jut rögtön az eszünkbe, ha egy bizonyos ország kultúrájára gondolunk? A válasz egyszerű: a hagyományos ételek, a különleges ünnepek, az egyedi építészeti stílus vagy a különböző hiedelmek. Minden nemzeteknek megvan az egyedi szimbóluma, legyen az egy hivatalos madár vagy egy növény, de hogy kedvenc kutyafajtája van-e? Nem biztos, hogy ez jut eszünkbe rögtön a téma kapcsán, de egy új kutatás segíthet abban, hogy kiskedvenceinket is beépítse a kultúrába.

A HouseholdQuotes.co.uk létrehozott egy kutya témájú térképet, aminek segítségével már azt is megtudhatjuk, hogy a különböző országokban melyek a legkedveltebb kutyafajták. Az Egyesült Királyságban működő cég általában bérlőknek és lakástulajdonosoknak segít megtalálni a legalkalmasabb embert a javítási munkálatokra, azonban az utóbbi időben olyan vizsgálatokat végeztek, amelyek segítenek meghatározni, hogy melyek a kedvenc kutyafajták a világon.

És mi lett ennek az eredménye? Egy színes térkép, amelyen a 27 legkedveltebb kutyafajtát találjuk meg. Az adatok természetesen még további elemzésre szorulnak. Például azoknak az országok, amelyek a nagy, energikus kutyákat kedvelik, sok nyílt, vad területük lehet; vagy azokban az országokan, ahol inkább a kisebb fajták a jellemzők, valószínűbb, hogy több a zsúfolt város. Az extra kényeztetést és ápolást igénylő kutyafajtákat preferáló országok fogékonyabbak lehetnek a divat iránt. Bárhogyan is nézzük, egy biztos: az eredmények érdekesek és mindenképpen érdemes mélyebben elgondolkozni rajtuk.

zserboka-kutyafajtak-minden-orszagban

34 országban, és egyben a legtöbb alkalommal felbukkanó kutyafajta a rottweiler, habár az ausztrál juhászkutya a legkeresettebb a világon (a Google keresése adatai szerint), 913 000 havi kereséssel abban a négy országban, ahol első helyen szerepel. Egy apró érdekesség, hogy Ausztrália nincs ezek között, a helyi lakosok inkább a border collie-kat kedvelik.

A golden retriverek szintén jelentős szerephez jutnak a kutatások szerint. Az intelligenciájáról és barátságosságáról ismert kutyus a második helyen végzett a legkeresettebb fajták között és 22 országban a legkedveltebb – csak a rottweiler (34) és a német juhászkutya (29) előzi meg.

Amennyiben végig böngésznétek a teljes listát, látogassatok el a HouseholdQuotes.co.uk weboldalára és derítsétek ki, hogy melyik fajta a legnépszerűbb hazánkban. Ezen kívül arról is találhattok érdekes információt, hogy miként használták fel a Google keresési találatait a lista és a térkép létrehozása során.

Forrás: Travel+Leisure

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.