Egyéb,  Hasznos tippek

Karácsonyi ajándékok kutyáknak

Közeledik a karácsony: szinte az orrunkban érezzük a bejgli illatát, mindenfelől karácsonyi dalok szólnak, a házakat pompás fények díszítik, már csak a hóesés hiányzik. A készülődés során kiskutyánk végig körülöttünk sündörög, hiszen ő sem maradhat ki ebből a csodás ünnepből. Egész évben mellettünk vannak, szórakoztatnak és szeretnek minket, családtagként kezeljük őket, ezért sokan úgy gondoljuk, hogy ők sem maradhatnak ki az ajándékozásból. Habár a kutyusok nem sokat értenek a karácsonyi ünnepekből, annak biztosan örülni fognak, ha otthon vagyunk, foglalkozunk velük és még egy-két finom falat is pottyan az ünnepi asztalról. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár tippet, hogy mit tehetünk a fa alá kiskedvencünk számára, hogy neki is legyen mit kibontania.

1. Jutalomfalat, rágcsa, csont
Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a legjobban valamilyen finomságnak fog örülni házi kedvencünk, hiszen a négylábúak köztudottan imádják a hasukat. A boltok polcain hatalmas kínálat vár minket. A legkisebb, tréningezésre alkalmas falatoktól kezdve, a fogtisztító pálcikákon át, a különböző méretű és ízű csontok közül válogathatunk, és akár ünnepi csomagolású termékeket is találhatunk.

Zserbó kedvencei a következők, amikből biztosan lesz a fa alatt is.

2. Karácsonyi játék
A kutyusok imádnak játszani is, így tökéletes választás lehet valamilyen kutyajáték. A karácsonyi időszakban biztosan találunk olyat a boltokban, amik passzolnak az ünnepi témához: rénszarvas, mikulás, hóember, mackó, bármiről legyen szó.

Nekünk idén a választásunk erre a rénszarvasos, strapabíró játékra esett.

3. Pulóver, ruha
Tekintettel arra, hogy az év ezen szakasza a leghidegebb, ezért hasznos ajándék lehet kiskutyánknak – főleg, ha fázósabb fajta -, ha egy meleg kutyaruhát, vagy pulóvert veszünk neki. Egy dologra mindenképpen figyeljünk a vásárlás során: érdemes előtte a kutyust lemérni, vagy magunkkal vinni, hogy biztosan a megfelelő méretet válasszuk.

Zserbónak már van egy ugyanilyen piros kabátja, de a következő képen látható norvég mintás pulóver is hasznos lenne neki.

4. Nyakörv, póráz szett
Valószínűleg minden gazdi több nyakörv és póráz párosítással is rendelkezik, de ha karácsonyról van szó, akkor akár beszerezhetünk egy ünnepi mintás szettet is. Ma már gyönyörű, egyedi kézműves termékek közül választhatunk, és akár a saját ötletünket is szívesen megvalósítják a készítők.

A pingvines személyes kedvencem, de nehéz válogatni a szebbnél szebb, rénszarvasos, hóemberes, hópelyhes minták közül.

5. Fekhely
Végül, de nem utolsó sorban, már korábban is írtunk róla, hogy a kutyák imádják a kényelmet, ezért biztosan nem követünk el hibát, ha veszünk nekik egy új, pihe-puha, kényelmes fekhelyet. Amennyiben a választásnál segítségre lenne szükség, ajánljuk a következő cikkünket: Fekhely kisokos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.