Kutyafuttatók

Kutyafuttatók Budapesten – XIII. kerület (Angyalföld, Újlipótváros, Vizafogó)

Ez alkalommal a XIII. kerületben nézünk körül, hogy milyen kutyafuttatók találhatók meg a kínálatban. Újpesthez hasonlóan itt is szép számmal akadnak kutyafuttatásra kijelölt, elkerített helyek és a szolgáltatások tekintetében sokszor még jobb képet is mutatnak, mint a IV. kerületi társaik. Mindezek mellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ehhez a kerülethez tartozik a Margitsziget, illetve a Népsziget déli csücske is. Igaz, hogy ezeken nincsen kifejezetten elkerített rész az ebek számára, azonban sokan szívesen és rendszeresen járnak ide egészségügyi sétára kedvencükkel.

1. Szent István parki kutyafuttató
Mindenképpen a legelső helyen kell megemlíteni a Szent István parki kutyafuttatót, amely a belvároshoz a legközelebb esik és két nagyobb részből áll. Mind a két oldalról megközelíthetjük a területet, amelyet egy 100 méteres, zárt járdasziget köt össze. A kerületben megtalálható helyek közül az egyik legnagyobb. Közvetlenül a Dunaparton fekszik, így a gazdik is kellemes látványban részesülhetnek, amíg a kedvenceik szaladgálnak. Ez a futtató is kiváló arra, hogy jókat labdázzunk, vagy csak úgy kergetőzzenek a kutyusok. Itató és több szemetes, valamint néhány játék teszi teljessé a szolgáltatásokat. Egy negatív pont, hogy amikor mi ott jártunk, akkor mindegyik szemetes csordultig tele volt.

2. Lehel utcai kutyafuttató
A Lehel utcai kutyafuttató hasonló a Szent István parki társához. Két nagyobb, külön elkerített terület lett létrehozva a kutyák számára, amelyek között egy kis ösvény húzódik és a kettő között kis kapu, tehát közvetlen összeköttetés nincs. Szerintünk elég jó helyen lett ez is kialakítva, könnyen megközelíthető és árnyékos, hatalmas, hangulatos fákkal. Itató, szemetes (plusz pont, hogy nem kell hozzáérni), valamint több pad is hozzájárul a gazdik és kutyusok kényelméhez.

3. Kárpát utcai kutyafuttató – Kárpát utca 58.
A Szent István parktól nem messze, a Kárpát utcában található egy szintén dunaparti kutyafuttató. Igaz, hogy kisebb, de ez is éppen elegendő helyet biztosít a kutyusok számára a futáshoz, játszáshoz. Egy-két játék, valamint itató teszi teljessé a szaladgálást, valamint ne feledkezzünk el a csodás, vízközeli környezetről, amit a gazdik biztosan élvezni fognak. Sajnos, mi bármikor jártunk errefele, játszótárs nem akadt.

4. Országbíró kutyafuttató – Országbíró sétány – Szegedi út
Egy hangulatos, közepes méretű, eldugott kutyafuttató, amelyet hatalmas fák tesznek élvezetessé a házak között. Pár játék, padok és az itató nem hiányozhat, valamint este sem kell meg megijednünk, hiszen világítás biztosítja, hogy sötétben is jól lássunk.

5. Dráva utcai kutyafuttató
Mind közül ez a legapróbb kutyafuttató, de az elhelyezkedése miatt érdemes megemlíteni, hiszen elég központi helyen található, hatalmas, tízemeletes házak árnyékában. Tulajdonképpen egy kis elkerített sarok, amelyet csak a kutyusok használhatnak. Itt itató és egyéb játék nincsen, azonban szemetes természetesen megtalálható.

6. Gyermek téri kutyafuttató
A Dráva utcaihoz hasonló, a kerület kevésbé ismert részén található ez a kutyafuttató, aminek nagy előnye, hogy a hatalmas fák kellemes árnyékot biztosítanak a látogatóknak, valamint a gazdik számára padok is el lettek helyezve. A kavicsos területen semmilyen játék, vagy egyéb felszerelés nincsen, azonban a környékbeliek szívesen látogatnak ide, így biztosan akad játszótárs.

7. Futár utcai kutyafuttató
A Rákos-patak mentén található kutyafuttató, viszonylag jó helyen. Leginkább a környék lakóinak alkalmas a kutyafuttatásra, hiszen kis területű és kevésbé frekventált helyen fekszik, azonban a patak közelsége hangulatossá teszi. Több játék is található a futtatóban, illetve biztosan mindig akad egy-két játszótárs is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.