Zöldház Apartman Tiszafüred
Kirándulás

Tisza-tó, Tiszafüred

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szerettük volna elvinni Zserbót egy pár napos kirándulással egybekötött nyaralásra. Sokáig keresgéltünk az olyan úticélok között, ahol van kutyabarát szálláshely, kirándulási lehetőség a környéken és esetleg kutyastrand is. Végül nagy örömmel találtunk rá egy tiszafüredi apartmanra, amelynek elég nagy a kertje és csak pár perc sétára van egy kutyastrandtól, amelyről jó véleményeket is olvastunk. Ráadásul még mi sem jártunk a Tisza-tó közelében, ezért pompás ötletnek tűnt, hogy együtt fedezzük fel a környéket.

Így hát egy szép nyári napon elindultunk Tiszafüredre, amely Budapestről, az autópályát elkerülve, kb. 2 és fél óra alatt megközelíthető. Az út során nem is álltunk meg, pedig mindig elhatározzuk, hogy legalább egyszer pihenünk egy rövidet, hogy Zserbóka egy kicsit szaladgáljon, de végül jobbnak láttuk, ha minél hamarabb megérkezünk. Tiszafüred a Tisza-tó fővárosa, központja, ezért remek választás, ha ebbe a térségbe érkezünk. Az infrastruktúra jól kiépített, látszik, hogy az elmúlt években számos fejlesztés megvalósult. A tó környéke tiszta, jól karbantartott és a környék bővelkedik látnivalókban és aktív kikapcsolódási lehetőségekben.

Mivel délután egy órára beszéltük meg a szállásadóval, hogy odaadja a kulcsot, még maradt előtte egy kis időnk, ezért fagyizni indultunk. Hamar találtunk is egy szimpatikusnak látszó cukrászdát, nagy terasszal, így ide ültünk be, azonban hamar csalódás ért minket, mivel a fagyi rendkívül műízű volt. Persze ennek Zserbó örült a legjobban, mivel így neki is jutott bőven a nyalánkságból. A következő napon egy másik helyet próbáltunk ki, ami csak pár lépésre volt a házunktól, de sajnos itt sem találtunk elfogadható fagyit, ezért végül maradtunk a jól bevált jégkrémnél.

Ezt követően már el lehetett foglalni a szállásunkat, aminek egy elég nagy, szép kertje volt, ahol Zserbó kedvére ki tudta szaladgálni magát. Egyébként az is szempont volt a szállásválasztásnál, hogy olyan legyen, amelynek legalább egy kis kertje van és nem osztozunk rajta senkivel sem, ezért is örültünk ennek az apartmannak és nem csalódnunk benne. Egyetlen kis “baki” volt az elején, hogy Zserbó, nagy kalandor révén, kiszökött a kertből, mivel nem talált minket (előtte a kocsiból pakoltunk ki) és úgy kellett visszahívni az utcáról, ahol a környékbeli kutyusok már ugató láncba kezdtek.

Zöldház Apartman Tiszafüred
Zöldház Apartman Tiszafüred

Tehát az apartmanunkkal minden a legnagyobb rendben volt, abszolút ajánlom kutyásoknak (a bejegyzés végén leírom a pontos nevét és címét), illetve akár nagyobb társaság is kényelmesen elfér, hiszen ez egy három szobás, nyolcfős kis házikó. Az egyetlen és igen nagy problémát a nyaralás alatt a szúnyogok jelentették, amik nagymértékben rontották az élményt. Már az első napon, ahogy megérkeztünk, fényes nappal hatalmas támadásba lendültek és ez kitartott a távozásunkig. Persze este még rosszabb volt a helyzet, fél nyolc után már megmaradni sem lehetett a szabadban. Kész szerencse, hogy Zserbókát a tömör bundája miatt nem tudták piszkálni, maximum az orráról kellett néha elhessegetni a kéretlen támadókat.

Miután nagyjából kipakoltunk és felfedeztük a házat, elindultunk a tóhoz, pontosabban a korábban említett kutyastrandra, vagyis a Mancsos Pancsolóra. Először kocsival mentünk, ezzel tényleg csak egy pár perc volt az út, azonban a további napokon már inkább sétáltunk, mivel legnagyobb döbbenetünkre óránként 300 Ft-ot kellett fizetni a parkolásért, ami valljuk be, hogy nem éppen ideális. A parkolótól még egy rövid kis sétával érhető el a kutyastrand, ami a városi fürdőhely mellett helyezkedik el. Sajnos a kutyás rész nem volt elkerítve, ami egy nagy fekete pont. Igaz, hogy kutyák számára játékokat és egy kaki szemetest kihelyeztek erre a részre, de ezen kívül semmi extra szolgáltatás nem volt. Ráadásul alig volt árnyékos rész, nyilván a pár darab fa alatt is mindig foglalt volt a hely. Ezen kívül a mosdók (fizetős) és a büfésor is (emelett a parkolótól a strand felé vezető úton kellett elhaladni) nagyon messze volt. Mindezek ellenére természetesen minden nap fürdött Zserbó és nagyon élvezte a vizet, de sajnos órákig tartó strandolás nem volt. Én eredetileg úgy képzeltem el, hogy együtt tudunk vele fürdeni, hiszen az lett volna az igazi élmény mindenki számára, de a víz még hideg volt, mivel az előző héten több napos lehűlés volt. Amit még meg kell említsek, hogy a Tisza-tóban nagyon sok a sulyom. Ez egy olyan, hínárhoz hasonló vízi növény, amely a víz felszínén lebeg, rombusz alakú és viszonylag hosszú, szúrós tüskéi vannak. Korábban még én sem hallottam róla, de amint a kezembe fogtam egyet, rögtön megértettem, hogy miért figyelmeztetnek mindenhol, hogy vigyázzunk vele, mert nagyon szúrós. Sokszor aggódtam is, hogy nehogy Zserbóka belelépjen, mert akkor futhatunk az állatorvoshoz.

Mancsos Pancsoló
Mancsos Pancsoló

Mindent összevetve a strandolás része nem jött össze a nyaralásnak, de azért minden nap elsétáltunk a Mancsos Pancsolóba és csobbant egyet a kiskutya. Emellett persze igyekeztünk bejárni a környéket, amiről a következő bejegyzésekben fogok mesélni.

A szállásunk neve és címe:
Zöldház Apartman
Tiszafüred, Mák utca 1.

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.